Εμφυτεύματα

Τα εμφυτεύματα σήμερα είναι η αιχμή της Οδοντιατρικής τεχνολογίας ,με πολλές νέες τεχνικές να εφαρμόζονται και νέα υλικά να ανοίγουν νέες προοπτικές.Στην εμφυτευματολογία υπάρχουν διάφορα πρωτόκολλα θεραπείας που ανάλογα με την περίπτωση και τον ασθενή ,εφαρμόζονται στο ιατρείο μας .

Γκαλερί Εμφυτευμάτων

πρίν την αφαίρεση δοντιών και μετά απο άμεση τοποθέτηση εμφυτευμάτων και δοντιών.  

Before After
Before After
Before After

Τι μπορούμε να κάνουμε για εσάς

Εμείς στο Nicosia Dental Center μπορούμε να προσφέρουμε τις πλέον εξειδικευμένες και σύγχρονες τεχνικές αποκαταστάσεων με εμφυτεύματα, λόγω και του μεταπτυχιακού του Δρ. Νίκου Παπαδόπουλου στην Χειρουργική Στόματος και Εμφυτευματολογία.  .

 

Η τοποθέτηση ενός εμφυτεύματος σήμερα είναι μια απλή και ανώδυνη διαδικασία. Μετά την αναισθησία , όλα είναι ανώδυνα. Σήμερα στα χέρια ενός εκπαιδευμένου οδοντίατρου είναι πιο προβλεπτή και λιγότερο κοπιώδης η τοποθέτηση του εμφυτεύματος, παρά η εξαγωγή ενός δοντιού.

Η προσθετική αποκατάσταση ενός ελλείποντος δοντιού σήμερα μόνο με εμφύτευμα θεωρείται βιολογική λύση. Οι γέφυρες τριών τεμαχίων για να αποκατασταθεί ένα δόντι που λείπει, καταστρέφουν στην ουσία τα δόντια.

Αναγκαστικά τροχίζονται (μειώνονται) περιφερικά τα δόντια , αριστερά και δεξιά του κενού χώρου, για να μπορέσει να χωρέσει η γέφυρα-κατασκευή 3 δοντιών- χωρίς να εξέχει.

Αυτό μπορεί μακροπρόθεσμα να προκαλέσει προβλήματα στα διπλανά δόντια, όπως νέκρωση και απόστημα ή τερηδόνα.

Καμία φορά εάν τροχιστούν υπερβολικά τα διπλανά δόντια, μπορεί να υπάρχει ευαισθησία στα κρύα ζεστά για κάμποσο καιρό.

Και εάν τα δόντια είναι περιοδοντικά, δηλαδή έχουν χάσει οστική στήριξη και είναι ευκίνητα, τα κάνουμε πιο ευκίνητα και σιγά-σιγά με την επιπλέον δύναμη που τα αναγκάζουμε να δέχονται ,αυτά αρχίζουν να πονάνε με την απλή μάσηση.

Άλλη επιλογή σε άτομα που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν για γέφυρα ή εμφύτευμα ,είναι η κατασκευή μιας κινητής εργασίας που με ελατήρια μεταλλικά κρατιέται απο πολλά δόντια αριστερά και δεξιά. Επίσης για να υπάρχει ευστάθεια, το μηχανάκι αυτό πρέπει να ακουμπά και στους μαλακούς ιστούς, στοιχείο που το κάνει αρκετά ογκώδες και δύσκολο να το ανεχθεί κανείς στο στόμα του. Τό κόστος του είναι πολύ φθηνό και συνήθως επιλέγεται σαν προσωρινή λύση μέχρι να αποφασιστεί τι να γίνει ή μέχρι να οστεοενσωματωθεί το
εμφύτευμα.   

 

το εμφύτευμα σήμερα είναι η καλύτερη επιλογή και η μόνη που αυξάνει την ικανότητα του ατόμου στην μάσηση. Δεν χρειάζεται να τροχισθούν τα διπλανά δόντια, είναι πολύ μικρή κατασκευή και χρησιμοποιώντας το οστό ,τοποθετείται μια μεταλλική βίδα και απο πάνω ένα δόντι από μεταλλοπορσελάνη ή ολοκεραμική πορσελάνη.

Η ποιότητα των υλικών είναι ένας παράγοντας που δεν είναι εύκολο να μετρηθεί . Όλα τα υλικά στον κόσμο έχουν ποιότητες έτσι είναι και τα υλικά που χρησιμοποιούνται στα οδοντιατρεία. Και με την πάροδο των χρόνων με την κόπωση που υφίστανται στο στόμα, οι μικρές διαφορές στην ποιότητα φαίνονται σημαντικές ! Τα κράματα τιτανίου που χρησιμοποιούνται  για τα εμφυτεύματα έχουν διαφορετικές αντοχές. Ένα καλό κράμα τιτανίου θεωρείται αυτό που ονομάζεται  κράμα τύπου V τουλάχιστο.Στην Ευρωπαϊκή Ένωση δύσκολα βρίσκεις τιτάνιο με χαμηλή ποιότητα, αυτό όμως δεν συμβαίνει σε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης (Συρία ,Αίγυπτο, κατεχόμενα) που δεν υπάρχουν αρχές που να ελέγχουν την ποιότητα υλικών.

Στην σύγχρονη ιατρική μια δεύτερη γνώμη πάντα αποβαίνει προς όφελος του ασθενούς, τηλεφωνείστε μας για να σας δόσουμε μια δεύτερη γνώμη και εσείς θα κρίνετε τι είναι καλύτερο για εσάς !

Μπορείτε και μέσω αυτού του ηλεκτρονικού ιστότοπου να μας αποστείλετε τα στοιχεία σας μαζί με μια πανοραμική ακτινογραφία και εμείς θα σας αποστείλουμε τη συμβουλή μας.

elGreek
Scroll to Top